Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a trükköt minden lányos anyukának látnia kell: így lesz újra egyenes a göndör hajgumi

Hajgumi, hajcsat vagy hajkefe, ezek az igazán gyorsan fogyó eszközök egy családnál, főleg akkor, ha több kislányt is nevelnek a szülők. A hajgumiból nem lehet eleget vásárolni, ugyanis vagy eltűnik, vagy úgy megcsavarodik, hogy szinte már használhatatlan lesz, ugyanis kitépi a gyerkőc hajszálait. De van erre egy megoldás!

A hajgumi a gyakori használat során összepöndörödik, megcsavarodik és már nem lehet olyan könnyen és szépen bánni vele, mint újkorában. Nem beszélve arról sem, hogy így könnyen beleakadnak a hajszálak, amiket aztán a levétel során ki is téphet, nem kis fájdalmat okozva ezzel a gyerekeknek. Mi ilyenkor a megoldás? Nos, ahelyett hogy egymás után vásárolnád az új hajgumikat, nézd meg és aztán próbáld ki ezt az egyszerű, mégis zseniális trükköt!

Így lesz újra sima, nem megcsavart a hajgumi!

A TikTokra felkerült videóban egy édesanya bemutatja, hogy a megpöndörödött, összecsavarodott hajgumikat egy pofonegyszerű trükkel újra ki lehet simítani. Hogyan? A hajgumit forrásban lévő vízbe kell dobni és pár másodperc alatt újra olyan lesz, mint újkorában. A hajgumi már rögtön azután visszaugrik eredeti formájába, hogy érintkezik a forró vízzel. Ezután teljesen meg kell szárítani a hajgumit és már lehet is használni.

A kommentelők között van, aki szerint az is hasznos, ha a hajgumit bedobjuk a mosógépbe a mosni kívánt ruhák mellé. Ha kimosod a hajgumit, nemcsak újra sima, pödörmentes lesz, de még tiszta is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss