Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gianni megmutatta, hogyan készül az eredeti spagetti carbonara - videó!

default user icon
MME
A carbonara spagetti elkészítését sokan sokféle képpen ismerik, de talán abban mind megegyezhetünk, hogy tejszín, az semmiképpen nem kell bele! Az pedig, hogy az autentikus recept mi, azt Gianni Annoninak igazán elhihetjük - videón mutatja meg, ő hogyan készíti ezt a nagyon egyszerű és isteni finom pastát!

A carbonara eredettörténete szerint, egy második világháború után rendezett séfkongresszusra Renato Gualandi bolognai szakácsot kérték fel, hogy az amerikai és az angol szakácsok találkozójára készítsen ebédet. A háborútól megviselt és igencsak elszegényedett országban komoly élelmiszerhiány volt akkortájt, így túl sok mindehez nem tudott nyúlni a mester. Tészta, tojás, sajt és szalonna nagy mennyiségben állt rendelkezésre - így ebből kellett valami csodálatosat alkotnia. Az ételnek végül nagy sikere lett és megszületett az egyik kedvenc olasz fogásunk: a carbonara!

 


És, hogy hogyan kerülhetett tejszín a képletbe? Valószínűleg, a forró tésztára rácsorgatott, pecorino sajttal elkevert tojás tejszín-szerű krémessége az, ami félrevihette az azt kóstolókat.

De nézzük, hogyan készíti ezt az egyszerűen nagyszerű csodát, a carbonara spagettit Gianni Annoni, az olaszt gasztronómia nagykövete!

 

Ha konkrét receptet keresel itt megalálod a kedvenceinket! 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss