Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gianni megmutatta: így eszik a pizzát Nápolyban

default user icon
MME
Az olasz pizza különlegessége vitathatatlan, a nápolyi pizzának pedig még a fogyasztási módja is egyedi. Gianni most meg is mutatta, hogyan eszik mindenki kedvencét a gyönyörű olasz városban.

A nápolyi pizza az olasz pizzák között is kiemelkedőnek számít, és nem csak a különlegesen vékony tésztája miatt. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagok felhasználását kívánja meg a recept, és ezt olyan szigorúan veszik, hogy kizárólag a DOP-minősítésű összetevőkből alkotott pizza nevezhető nápolyinak. A sütése is speciális, ugyanis kemencében készül, extra magas hőfokon, és csak néhány percig. 

Így eszik a pizzát Nápolyban

Gianni egy rövid videóban bemutatta, hogyan együk a pizzát, ha Nápolyban járunk, és a tradicionális módon szeretnénk elfogyasztani a népszerű street foodot. Azt is elárulta, miért pizza portafoglio a neve az ételnek. 

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss