Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így állapítsuk meg ránézésre, hogy melyik tojás romlott – Videó!

default user icon
MME
A tojás egy közkedvelt élelmiszer. Készíthetünk belőle rántottát, főtt tojást, tojáskrémet, a stefánia vagdalt elképzelhetetlen nélküle, egyes desszertek pedig egyenesen igénylik a kemény tojáshabot. Származzanak ezek a tojások saját gazdaságból, esetleg a kedvenc élelmiszerboltunkból, bármikor belefuthatunk egy romlott darabba. Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, rosszabbik esetben egy ételmérgezést, a következő praktikát nem árt alkalmazni.

Na, de akkor mégis honnan tudhatjuk, hogy az adott tojás, amit a kezünkben tartunk friss, még ehető, vagy inkább már a kukában a helye? Mielőtt döntést hoznánk sorsáról, mutatunk egy egyszerű praktikát, amivel könnyedén ellenőrizhetjük, hány hetes a tojásunk, és hogy fogyaszthatjuk-e még. A megfelelő módon tárolt tojások akár a „csomagolástól számítva” 4-5 hétig is használhatóak maradnak, ám ha kétségünk merülne fel frissességüket illetően, csak alkalmazzuk az alábbi videóban látható módszert.

Abban a bizonyos "nagy könyvben" egyébként azt írják a szakemberek, hogy a tojás 30 napig tartható el. Ha boltban vásároltuk, akkor rá van írva a lejárati idő. A lejárati dátum viszont nem azt mutatja, hogy a tojás attól a naptól kezdve használhatatlan, hanem a minőségromlásra hívja fel a figyelmünket. Ezért is érdemes megnéznünk lejárati dátumtól függetlenül, hogy mi is a valós állapot. Ha piacon jutottunk tojáshoz, nem árt elgondolkozni egy saját dátumozási rendszer bevezetésén. Mindig a legrégebbit használd!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek