Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tojás egy közkedvelt élelmiszer. Készíthetünk belőle rántottát, főtt tojást, tojáskrémet, a stefánia vagdalt elképzelhetetlen nélküle, egyes desszertek pedig egyenesen igénylik a kemény tojáshabot. Származzanak ezek a tojások saját gazdaságból, esetleg a kedvenc élelmiszerboltunkból, bármikor belefuthatunk egy romlott darabba. Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, rosszabbik esetben egy ételmérgezést, a következő praktikát nem árt alkalmazni.
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.
Nincs olyan étel, amihez ne használnánk valamilyen fűszert. Legyen szó egy egyszerű főzelékről vagy egy szaftos pörköltről, biztos, hogy ízesítjük valamilyen fűszernövénnyel, akár szárítottal, akár frissel. Utóbbi esetében viszont résen kell lennünk, hiszen hamar megfonnyadnak. Létezik azonban egy szuper praktika, amivel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ezzel pedig aromájukat is sokáig élvezhetjük.
Míg a babkonzerv és a száraz tészta évekig eláll, a friss gyümölcsök és zöldségek általában már pár nap után tönkremennek? Ha azonban a következő trükköket megfogadod, jóval tovább tarthatod őket frissen!
Túl korán tönkremegy a gyümölcs? Idő előtt megfonnyad a zöldség? Néhány óra után járdát lehet bontani a kenyérrel? Ennek vége! Íme, a legjobb tippek, hogy megőrizhesd az élelmiszerek frissességét, és biztosan ne kelljen a sajtot vagy a tojást kidobnod.
A különböző fajták tovább elállnak és kevésbé „illatoznak”, ha a megfelelő csomagolásban tesszük őket a hűtőbe. Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik. Egy kis odafigyeléssel tovább is megőrizhetjük a minőségüket ezek a tejtermékek.
A kenyér akkor a legfinomabb, amikor kiveszik a kemencéből: forró, kívül ropogós, belül omlós. Azonban egy-két nap után már elkezd kiszáradni és bizony a penészgombák is megjelenhetnek rajta. Ha viszont beveted a következő trükköket, akár hetekkel tovább is friss maradhat a pékáru!