Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Öntsd a felfuttatott élesztőt a WC-be és csodát látsz! Neked is ismerned kell ezt a trükköt

Az élesztő egy olyan felhasználási módját mutatjuk most, amire talán még sosem gondoltál!

Az élesztő az egyik olyan alapvető hozzávaló, ami nélkül elképzelhetetlen a sütés. Kelt tészták nélkülözhetetlen alapanyaga, ám nem csak sütikészítés során lehet használni. Az élesztő ugyanis egy rendkívül tápanyagdús, egészséges alapanyag, ami segít csökkenteni a stresszt, és enyhíti a depresszió tüneteit, erősíti az immunrendszert, segít szabályozni a vércukorszintet, sőt még a bőr egészségére is jó hatással lehet.

Az életsző azonban nemcsak a pozitív egészségügyi hatásai miatt olyan csodás, hanem azért is, mert a takarítás során is hasznát vehetjük!

Takaríts élesztővel! Megszünteti a kellemetlen szagokat, eltünteti a lerakódásokat

Az ecet és a szódabikarbóna igazi csodaszer, mert nemcsak a főzés és sütés, hanem a takarítás, sőt a kerti munkák során is használhatjuk ezeket. Az élesztő habár nem annyira sokoldalú, mint előbbi két társa, de a sütés mellett akár a WC takarításánál is segítségül hívhatjuk.

Fogj egy kocka friss élesztőt és futtasd fel egy bögre langyos vízben, amihez előzőleg keverj hozzá egy teáskanál cukrot. Hagyd működni az élesztőt, majd öntsd a WC-be és hagyd egész éjszakán át dolgozni az élesztőgombákat. Az élesztős víz semlegesíti a kellemetlen szagokat, sőt eltávolítja a makacs lerakódásokat is. Másnap csak simán öblítsd le és egy sokkal tisztább WC fogad majd – olvasható az essanews oldalán.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss