Mindmegette.hu
Cikk
MME
Ha valaki rendesen beleássa magát a kovászolásba, óhatatlanul eljut arra a pontra, amikor ki akar próbálni olyan kelt tészta recepteket is az új módszerrel, melyeket eddig élesztővel készített. A mennyiségek átszámolása elsőre ijesztőnek tűnhet, de némi matektudással könnyebb, mint gondolnád. Déri Szilvia, Házisáfrány segít ebben.
A koronavírus-járvány miatt a boltokat már hetekkel ezelőtt elözönlötték az emberek és bevásároltak tartós élelmiszerekből. A boltok polcain legnagyobb hiánycikk élesztőből van. Sem friss, sem szárított élesztőt nem nagyon lehet kapni. A Budafoki Élesztőgyár most reagált a kialakult helyzetre.
Az utóbbi hetekben, a veszélyhelyzet kihirdetése után, a kézfertőtlenítőn kívül, egy termék hiánycikk még: az élesztő. Most még az is nekifut a kenyér, kalács, kifli készítésének, aki eddig csak álmodozni mert arról, hogy egyszer házi pékséget indít. Utánanéztünk, hogy lehet-e élesztőt készíteni házilag, vagy érdemes inkább a kovászos és a sütőporos kenyérrecepteknél maradnia annak, aki az élesztőről lemaradt.
Szponzorált tartalom
Az elmúlt években egy minőségi fejlődés figyelhető meg a magyar sörpiacon, ezt előszeretettel sörforradalomként is emlegetjük. A forradalom mozgatórugói az egyre nagyobb számban megjelenő és egyre jobb söröket készítő hazai kis főzdék valamint a minőségi import sörök.
A D-vitamin-hiány felelős bizonyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulásáért, egyes ráktípusok megjelenéséért, de akadnak, akik az allergiát is a számlájára írják. Egyes kutatók szerint akár három évvel is meghosszabbíthatja az életünket, ha megfelelő mennyiségű D-vitamint juttatunk a szervezetünkbe.