Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mikor lesz élesztő a boltokban? Itt a budafoki gyár válasza

default user icon
MME
A koronavírus-járvány miatt a boltokat már hetekkel ezelőtt elözönlötték az emberek és bevásároltak tartós élelmiszerekből. A boltok polcain legnagyobb hiánycikk élesztőből van. Sem friss, sem szárított élesztőt nem nagyon lehet kapni. A Budafoki Élesztőgyár most reagált a kialakult helyzetre.

A koronavírus-járvány miatt az emberek még friss kenyérért, vagy kifliért sem szívesen mozdulnak ki, hanem inkább sütnek otthon. Pontosabban sütnének, ha lenne élesztő. Ez ugyanis az egyik olyan alapanyag, amit hetek óta nem lehet már kapni az üzletekben. A friss és a szárított fajta is egyaránt hiánycikk.

Élesztő nélkül is tudsz kenyeret sütni! >>> 

 

Nem csoda, hogy a Budafoki Élesztőgyár közösségi oldalait elözönlötték a vásárlók panaszai és kérdései. A gyár most reagált ezekre.

A Facebook oldalon olvasható bejegyzésben megnyugtatnak mindenkit, hogy a gyár nem zárt be. Folyamatosan, több műszakban dolgoznak az üzemben. A pánikfelvásárlás miatt azonban egész Európában élesztőhiány van. A cég továbbra is ellátja a boltokat, de most az a mennyiségű élesztő, ami eddig 1-2 hétre elegendő volt, most néhány óra alatt elfogy. A gyár arra kéri a vásárlókat, hogy ne vásárolják fel dobozszámra az élesztőt, ne fagyasszák le, mert folyamatos a termelés és lesz a boltokban élesztő.

KIFOGYTÁL AZ ÉLESZTŐBŐL? ÍGY KÉSZÍTSD EL OTTHON! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss