Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harminckettes süti

MME MME
8 3.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral és a zsírral jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és a tojások keményre felvert habját. Zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsiben mérsékelten forró sütőben sütjük. Kihűlés után a széleket másfél ujjnyi vastagon körben levágjuk, feketekávéval meglocsolva összemorzsoljuk, hogy krémszerűen kenhető legyen. A maradék lapot vízszintesen kettévágjuk, mindkét lapot megkenjük pikáns lekvárral /meggy, ribizli, áfonya.../. Az alsó lapon elosztjuk a tölteléket, a lekváros felével befelé rátesszük a felső lapot. Jó, ha valami könnyebb nehezéket teszünk rá /pl. vágódeszka/.

Ezek is érdekelhetnek

Friss