Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos Kossuth kifli

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk (gépi habverővel, turbó fokozaton kb. fél perc).
  3. Beleforgatjuk a vajas részt, majd a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. Tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórjuk a diót és betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grillfunkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a dió, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.
  4. Langyosra hűtjük, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.

FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK  >>> 

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

Megjegyzés

Az ünnep tiszteletére sütöttem meg. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss