Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kossuth-kenyér

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
11 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Kossuth-kenyérhez egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a megolvasztott vajjal. Ezután hozzászitáljuk a kakaót. Beleforgatjuk a felaprított diót, a megmosott citrom vékonyan lereszelt héját és egy késhegynyi fahéjat. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal a kakaós masszába forgatjuk, végül rászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk.
  2. A tésztát egy sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába öntjük, aztán elsimítjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Végül kifordítjuk a rácsra, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Ajánljuk még:

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A KOSSUTH-KENYÉR >>> 

ZSERBÓ (EREDETI RECEPT SZERINT TORTAFORMÁBAN SÜTVE) >>> 

SZEZÁMMAGOS ÉS MÁKOS KOCKÁK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss