Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga

55 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fél liter tejből egy decit félreteszünk. A többit felmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Fél órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A tojást egy tálba törjük, hozzáadjuk a sót és a szobahőmérsékletű vaj negyedét, az élesztős tejet, majd annyi lisztet adagolunk hozzá, amíg könnyen kezelhető tésztát kapunk. Ezután letakarva fél órát kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk. A margarin megmaradt részét habosra keverjük a kakaós porcukorral, amivel majd megkenjük a tésztát. Ha ezzel elkészültünk, feltekerjük, aztán 5-6 cm vastag darabokra vágjuk.
  4. Vajazott tepsibe helyezzük őket, aztán további fél órát kelesztjük letakarva. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Az elején félretett 1 dl tejet 1 evőkanál cukorral felforraljuk, majd mikor már majdnem készre sültek a csigák, ezzel meglocsoljuk a tetejüket és körülbelül további 10 percig sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss