Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga VI.

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál tejpor (elhagyható)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • cukrozatlan kakaópor
  • porcukor
  • Valamint:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek, és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a kalácstésztát. Ezután - vagy a kikapcsolt gépben, vagy kelesztőtálban - kelesztem duplájára.

Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztom a vajat, és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Egy szűrőn keresztül meghintem kakaóporral, jó bőven, hogy a tésztát teljesen eltakarja, sehol ne látszódjon át. A kakaós rétegre porcukros réteget teszek, azt sem sajnálom. Szintén szitán keresztül szórom rá, annyit, hogy eltakarja a kakaóport.

Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerem, mint a bejglit. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom.

Kétféle módon lehet sütni. Vagy egy magasabb falú tepsibe sorakoztatom őket szorosan, ekkor a tészta felfelé fog kelni, magasabb, puhább csiga lesz. Vagy egy nagyobb sütőlemezre viszonylag egymástól távolabb teszem őket (mint most én), így a csigák oldalra terülnek. Mindkét esetben hagyom a tepsin még 30 percig kelni.

Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütöm a csigákat. Egy csésze tejet felforrósítok 1 tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesznek puhák, szaftosak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss