hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-baconos quiche

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 dl hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • A tetejére:
  • 10 dkg trappista vagy füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, hogy formázható legyen, ha kell, még tegyünk hozzá lisztet. 20 percig pihentetjük.

Közben a bacont csíkokra vágjuk, a hagymát kockára, és összesütjük. A többi töltelékhez valót habverővel összekeverjük, majd ráöntjük a szalonnás alapra, összekeverjük.

Peremes piteformába vagy kerek sütőformába simítjuk a tésztát, kibéleljük vele, az oldalát is. 160 fokon 5 percet sütjük, majd a tölteléket a tészára öntjük, ráreszeljük a sajtot. Kb. 175 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Lehet fokozni az ízeket lilahagymával, reszelt répával a töltelékbe, füstízű fűszersóval.

Egy leves mellé kiadós tésztaétel, vendégvárónak is kitűnő, gyorsan, könnyen elkészíthető.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek