Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés quiche

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét és a bacont apró kockára vágjuk. A póréhagymát csíkokra szeljük, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a húst és a bacont, tovább pirítjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Amikor megpárolódott a hús, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat egy tálba ütük, a tejszínnel együtt felverjük, majd belekeverjük a felaprított snidlinget és a reszelt sajtot.
  3. A tésztát felengedjük, kinyújtjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb pitetálat kibélelünk vele, az alját villával megszurkáljuk. Egyenletesen elosztjuk a tésztán a baconös csirkét, majd tejszínes-sajtos tojással leöntjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirulásig sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss