Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves egyszerűen

MME MME
10 4.7/5
30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A gombakrémleves elkészítéséhez megtisztítjuk a gombákat. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és a felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
  3. Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. 
  4. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. Végül beleforgatjuk a pirított gombát.
 

Megjegyzés

Ha sűrűbbre készíted a levest, gombaszószként hús mellé is nagyon finom. Jó étvágyat! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss