hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A szárított vargányát 1 dl forró vízben 10 percig áztatjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott csiperkét. Néhány kanálnyi pirított gombát félreteszük egy tálkában.
  2. A beáztatott vargányát leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát felaprítjuk, majd a pirított csiperkéhez adjuk a meghámozott, felaprított hagymával együtt. Sóval és borssal fűszerezzük a keveréket, meghintjük a liszttel, és kissé lepirítjuk. Ezután felöntjük az áztatóvízzel és az alaplével, felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük.
  3. Hozzákeverjük a tejszínt. A levest botmixerrel pürésítjük, majd egy kevés sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges. A kenyeret megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A levest a félretett pirított gombával, a kenyérkockákkal és a leöblített, felkarikázott snidlinggel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss