Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A gombaleves igen népszerű: főleg krémlevesként fogyasztjuk a hűvös őszi-téli napokon. Azonban nem csak melengető ételnek jó, ilyenkor nyáron is finom, frissítő tud lenni egy-egy tányér belőle. Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, próbáld ki, biztosan találsz köztük olyat, amit rendszeresen el fogsz majd készíteni!
Összegyűjtöttük a legjobb tárkonyos leveseinket, válogassatok belőle kedvetekre, ha ti is imádjátok ezt a kellemes, ánizsos fűszert.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Ha valamelyiket kihagytad, de most elkészítenéd, akkor itt van rá a kitűnő alkalom. Mellényúlni nem lehet!
Pataki Nóra
Videó
A gombaleves laktató, tartalmas és gyorsan készen van. Bár a gomba nagyon megosztó, vagy nagyon szereti valaki, vagy utálja, igazán ízletes leves készíthető belőle. A gomba ráadásul kitűnő fehérje forrás, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ezért is érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Az alábbi videóban egy klasszikus, nokedlivel készülő levest mutatunk.
Nincs benne hús? Akkor biztos, hogy éhes maradok - szokták hangoztatni a húsimádók. Szerintünk csak azért, mert még nem kóstolták az alábbi levesek egyikét sem. Ugyanis egy-egy tányér ezekből, és garantáltan csak a desszertnek, sőt, lehet, hogy azon belül is maximum egy kocka csokinak maradna hely a hasukban!
SÁNDOR ADRIENN
Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Gyorsan könnyűt rovatunkban olyan pofonegyszerű fogásokat mutatunk nektek, amik nem csak a hétköznapokban, de akár a vasárnapi ebédnél is megállják a helyüket. Most egy tejszínes gombaleves következik, amiből tuti, hogy két tányérral fogtok enni.
Kovács Ágnes
Körbe kóstoljuk Magyarországot! Sorozatunk egy-egy tájegység finomságait és gasztronómiai érdekességeit mutatjuk be. Most a csodálatos Szilvásváradot barangoltuk be.
Nemes-Pádár Csilla
A gomba nagyszerű alapanyag, számtalan módon elkészíthetjük. Tölthetjük, ránthatjuk, készíthetünk belőle illatos szószt, levest és persze sokak kedvencét, a gombapaprikást. Kihagyhatatlan recepteket mutatunk.
Kovács Béla
A vörösbor nem csak egy jó pörköltet tesz még finomabbá tenni, a levest is pikánssá változtatja! Aki nem hiszi, járjon utána!
Ha gyors, őszi vacsorára vágysz, ez a leves remek választás: finom és tartalmas, és kezdők is bátran belekezdhetnek!
Rozsnyai Gabriella
Nani
Ismét idősebbek lettek egy évvel gyermekeink, szomszédjaink, de mi maradtunk ugyanolyan fiatalok és derűsek, mint voltunk tavaly! Így, ünnepek – ünnepi gyomrot terhelő lakomák - után ideje kicsit lazítani, nekünk, húsmuskétásoknak is, ezért ma a gombákról írok pár gondolatot, és persze néhány receptötletet is közzéteszek.
Salamon Csilla