Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres tiramisu málnával

30 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a porcukorral tálas robotgépben magas fokozaton sűrű, világos masszává keverjük, és közepes fokozaton beledolgozzuk a mascarponét. A narancshéjjal, a kardámonnal és a narancsvirágvízzel ízesítjük, majd áttesszük egy nagy tálba. A keverőtálat és -pálcát gondosan elmosogatjuk, szárazra töröljük.

2.

A tojások fehérjét 1 csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a mascarponés masszát. A presszókávét összekeverjük a likőrrel, és belemártogatjuk a fele piskótát. 

3.

A mártott piskótákkal kibéleljük egy nagy tál vagy szögletes forma alját. Rásimítjuk a mascarponekrém felét, és elosztjuk rajta a málna felét. A többi piskótát is a likőrös kávéba mártogatjuk, és beborítjuk velük a málnaréteget. Végül rásimítjuk a maradék krémet és megszórjuk a maradék málnával, valamint a kakaóbabtörettel. Fogyasztás előtt a hűtőben pihentetjük 4-­6 órát.

Megjegyzés

(Recept és fotó: KitchenAid / TrendXPRESS) - MME
A babapiskótákat csak egy pillanatra merítsük a kávés keverékbe, mert gyorsan megszívják magukat. Lerakáskor az első réteghez a tál hosszában, a másodikhoz keresztben fektessük le őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss