Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas töltött alma

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A puha vajat összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, majd hozzádolgozzuk a zabpelyhet, a mazsolát és a diót.
  2. Az almákat megmossuk és kivágjuk a magházakat. Ezt egyszerűen megtehetjük, ha levágjuk az almák tetejét és a belsejét a magokkal együtt kikanalazzuk. Az üreges almákat egy hőálló tálba helyezzük.
  3. Az almákat megtöltjük a fahéjas töltelékkel, majd ráhelyezzük a levágott tetőket. Az almák köré egy kevés meleg vizet öntünk, majd előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 45 percig sütjük, amíg az almák meg nem puhulnak.

Ezek is érdekelhetnek