Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabkoch mézes almával és dióval

50 perc
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A zabkoch elkészítéséhez egy lábasba mérjük a szeletelt zabot, hozzáadjuk a vizet, és fedő alatt, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, amíg az összes vizet felszívja.
  2. Ezután a növényi italt több adagban hozzáadjuk, közben időnként megkeverjük.
  3. Ha az összes növényi italt ráöntöttük, és megpuhult a zab, belekeverjük a cukrokat, a citrom reszelt héját és a margarint. 
  4. Várjuk meg, amíg langyosra hűl. Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
  5. A tojások sárgáját a zabos alapba keverjük, majd spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  6. Egy kis méretű tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk Avena GoFit zabkorpával, és belesimítjuk a masszát.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Az almákat megpucoljuk, kiszúrjuk a magházát, és vékony karikákra vágjuk.
  9. Egy serpenyőbe mérjük a mézet, a cukrot, rátesszük az almakarikákat, és közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, miközben időnként megforgatjuk az almaszeleteket, majd a zabkoch tetejére tesszük.
  10. Pár perc alatt karamellizáljuk a diót is, ami mellé egy kevés fahéjat szórunk, majd ezt is a desszert tetejére tesszük. 

Megjegyzés

A tradicionális rizskochot elkészíthetjük rizs helyett szeletelt zabbal. A szembetűnő különbség talán egyedül a színén mutatkozik meg, hiszen ez a zabos változat halvány barna lesz. 
A zabkochot tálalhatjuk hagyományos módon porcukorral hintve, lekvárral, gyümölcsszószokkal, de érdemes kipróbálni ezt a mézes, almás, diós verzióit is.  - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss