Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Unod a klasszikus sülteket? Íme, a baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell, nem csak hétvégére

default user icon
MME
Ez a mutatós húsrolád nem csak finom, hanem mutatós is! Ha már könyöködön jönnek ki a hetente visszatérő receptek a konyhádban, akkor ez a baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell garantáltan felrázza az ízlelőbimbóid, ráadásul látványban és ízben is elvarázsol majd.

Tedd te is változatossá az ebéded ezzel az istenien finom baconbe tekert, barackkal töltött csirkemellel, ha már a könyöködön jönnek ki a klasszikus sültek és pörköltek. Legyen szó hétköznapokról vagy vasárnapi ebédről, esetleg valamilyen ünnepi lakomáról, ezzel a gyümölcsös húsroláddal tuti hogy nagy sikered lesz. Első ránézésre bonyolultnak tűnhet az elkészítése, ám ez a gyakorlatban enyhén szólva is túlzás. Picivel több, mint egy óra alatt elkészülhetsz vele, köretnek pedig burgonyapürét, rizst vagy egy könnyű salátát kínálhatsz mellé.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • 4 tk kakukkfű
  • 2 tk rozmaring
  • 2 tk zsálya
  • 40 dkg őszibarack vagy nektarin
  • 40 dkg bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl víz

A baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell pontos receptjét itt találod >>>

Elkészítés:

  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A barackot megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, cikkekre daraboljuk, a fokhagyma tetejét levágjuk, egészben hagyjuk.
  2. A csirkemelleket egy kés segítségével „pillangó” alakúra nyitjuk, úgy, hogy a húst hosszában elkezdjük félbevágni, de nem vágjuk át teljesen, csak nagyjából a háromnegyedéig, ezután kinyitjuk. A hússzeleteket klopfoló segítségével könnyed mozdulatokkal klopfoljuk, használjuk a klopfoló lapos felét, nem verjük szét a hús rostjait, csak kicsit lapítjuk és nagyítjuk a felületét. A klopfoláshoz használhatunk folpackot, ezzel is védjük a hús szerkezetét. Az elkészült csirkemellszeletek mindkét oldalát ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és zsályával.
  3. A fűszerezett filét keresztbe fektetjük a deszkán, a felénk eső harmadába rakjuk a barackcikkeket, kevés zsályával meghintjük, és a szeleteket feltekerjük, a végeket benyomkodjuk, feszes, szép batyukat formázunk.
  4. A baconszeleteket egyesével hosszában a vágódeszkára terítjük, ügyelve arra, hogy a szeletek fedésben kerüljenek egymás mellé. Annyi bacont terítsünk le, hogy a csirkemellbatyuk hosszúságával legalább megegyezzen. Ez azért fontos, hogy a csirkemellet teljesen be tudjuk fedni a baconnel, így biztosan egyben tartja a batyukat, a bacon íze is egyenletesen átjárja a húst, nem utolsósorban pedig esztétikailag is szebb látványt nyújt.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőtálba kevés olívaolajat öntünk, belehelyezzük a göngyölt töltött húsokat, ügyelve, hogy a bacon végei alul legyenek, így sütés közben megtartja a formáját a szalonna. Betesszük a roládok közé az egész fokhagymát, vizet öntünk a tálba, lefedjük fedővel, vagy betakarjuk alufóliával, és 25 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 25-30 percig szép pirosra sütjük.
  6. Az elkészült csirkeroládokat szeletekre vágjuk, és a kisült szafttal meglocsolva tálaljuk, köretnek burgonyapürét, rizst vagy egy könnyű salátát kínálunk mellé.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss