Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vigyázz, kész, tunkolj! Így készül a mennyeien szaftos pulled pork, azaz a tépett hús

default user icon
MME
Magyarországon is egyre több rajongója van már a pulled porknak, azaz a tépett húsnak. Ez egy igazi, amerikai fogás, mely garantáltan beindítja az ízlelőbimbókat, amik aztán táncot járnak majd a szádban! Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

A pulled pork, vagy magyarosan tépett hús lassan, sokáig készül, de hidd el, megéri minden ráfordított percet!

A tökéletes tépett húsnak négy titka van: egyrészt fontos, hogy jó minőségű legyen a hús, emellett figyelni kell arra, hogy a pácot alaposan belemasszírozzuk a húsba, harmadrészt érdemes sütés előtt körbepirítani, hogy benne tartsuk a nedvességet és az ízanyagokat, valamint végezetül türelmesnek kell lennünk. A pulled porkot ugyanis hosszú órákon át kell sütni alacsony hőfokon, hogy a hús ne száradjon ki.

Elsőre bonyolultnak hangzik, de a végeredmény olyan szaftos és ízletes, hogy aki ezt megcsinálja, biztosan a baráti vagy céges összejövetelek sztárja lesz! Videón mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

A pulled pork receptje >>> 

6-8 főre, elkészítése idő: 4 és fél óra

Hozzávalók:

  • 1,4 kg sertéscomb
  • 2 ek. só
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 2 tk. oregánó
  • 2 tk. majoránna
  • 1 tk. köménymag
  • 1/2 tk. fahéj
  • 2 tk. római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1 csapott ek. fokhagymapor
  • 2 tk. pirospaprika
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 4 ek. étolaj, vagy olvasztott sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg ketchup
  • 1-2 dl narancslé
  • 1 ek. Worcestershire-szósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet, vagy almaecet
  • 1 dl víz

Tálaláshoz:

  • 12-16 db hot dog kifli, vagy hamburger buci
  • 20 dkg Cheddar sajt, vagy szósz
  • 1 üveg csemegeuborka szeletelve

Elkészítés:

  1. Egy nagy méretű keverőtálban, amibe a hús is elfér, összeállítjuk a pácot. Beletesszük a sót, az őrölt fekete borsot, a majoránnát, az oregánót, a köménymagot, a fahéjat, a római köményt, az őrölt koriandert, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a barna cukrot. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük olajjal és az egészet jó alaposan összekeverjük.
  2. A húst a pácba helyezzük, jól bedörzsöljük a páccal, hogy mindenhol bevonja a felületét.
  3. A sütőt 130 Celsius-fokra előmelegítjük.
  4. Egy hőálló, vastag falú edényben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe tesszük a páccal bekent húst és minden oldalát körbepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és cikkekre vágott vöröshagymát, a maradék pácot és beletesszük a ketchupot, a narancslevet, a Worcestershire-szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a kevés vizet. Jól elkeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
  5. Az elkészült húst villával szálaira bontjuk, összekeverjük a szafttal és szendvicsben vagy hot dog kiflibe töltve tálaljuk. A szendvicsbe kerülhet Cheddar sajt, szósz és karikára vágott csemegeuborka is.

Megjegyzés: Ha igazán autentikus pulled porkot szeretnénk, akkor faszénen készítsük el, de mindenképpen érdemes kipróbálni a sütőben készült verziót is, a kerti partik fénypontja lesz ez a változat is.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss