Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Sertést már mindenki látott, ahogyan szalámit is, de vajon láttál már szalámisertést? Ez nem kitaláció, valóban létezik, de lehet, hogy nem pont olyan, mint amire elsőként gondolnál!
Kard Sándorné
A hús az egyik alapvető élelmiszer. Idehaza csirkéből és sertésből fogy a legtöbb, és mivel drága mulatság kidobni a húst, ha rossz vagy megromlik, érdemes odafigyelni a vásárlás során arra, milyen alapanyagot is veszünk. Ebben segít a profi magyar hentes!
Brutálisan húsos, szaftos kaja, amely egy nagyobb családnak is több napra elég lesz. Íme a fejedelmi húsvéti főétel, a töltött göngyölt császárhús, vagy más néven porchetta receptje videón!
Vidék Íze
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.
Vass Lászlóné
Ki ne szeretne egy kis párolt sertéshúst a kávé mellé? A Starbucks erre a szokatlan kombinációra dobta piacra legújabb italát, amit Kínában álmodtak meg, a holdújév alkalmából.
Imádjuk nokedlivel, tésztával és szeretjük kenyérrel tunkolni. A bakonyi sertés a menzák és az otthonok kedvelt étele, nem foghatunk mellé, ha ezt főzünk. Összegyűjtöttünk 7 isteni finom receptet, próbáld ki akár mindegyiket!
SÁNDOR ADRIENN
Magyarországon is egyre több rajongója van már a pulled porknak, azaz a tépett húsnak. Ez egy igazi, amerikai fogás, mely garantáltan beindítja az ízlelőbimbókat, amik aztán táncot járnak majd a szádban! Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!
A hús biztonságos grillezése, a finom végeredmény látszólag egyszerű feladat, de ne feledjük: senki sem születik grillmesternek. Segítünk, hogy igazán ízletes húsok készüljenek akár az első alkalommal is.
PATAKY KRISZTINA
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
CSEH JÁNOS
Chefbag
Semmi nem ér fel egy jó szaftos raguval. Talán az, ha kicsit megspékeled némi mustárral. Készítheted csirkéből, sertésből, marhából, főzhetsz mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme 9 mustáros hús, ami után megnyalod, mind a tíz ujjadat.
Videó
A méztől ragacsos, a csilitől, fokhagymától, a ketchuptól jó fűszeres, kívül ropogós, belül omlós. A mézes-mázas ragacsos oldalast egyszer az életben mindenkinek meg kell kóstolnia. Íme kedvcsinálónak egy videórecept, ha így készítitek el, a végeredményben nem fogtok csalódni.
Egy nagy tányér laktató leves felér egy főétellel. Ezúttal olyan recepteket mutatunk nektek, amelyeknek az elkészítése után nem kell azon törni a fejeteket, hogy mi legyen a második. Elég egy palacsinta, vagy túrógombóc.
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.
Szponzorált tartalom
Napjainkban egyre többen és többen vagyunk, akik arra törekszünk, hogy a tányérunkra kerülő ételeket és azok alapanyagait alaposan megválogassuk.
Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.