Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
A hús biztonságos grillezése, a finom végeredmény látszólag egyszerű feladat, de ne feledjük: senki sem születik grillmesternek. Segítünk, hogy igazán ízletes húsok készüljenek akár az első alkalommal is.
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
Semmi nem ér fel egy jó szaftos raguval. Talán az, ha kicsit megspékeled némi mustárral. Készítheted csirkéből, sertésből, marhából, főzhetsz mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme 9 mustáros hús, ami után megnyalod, mind a tíz ujjadat.
Vidék Íze
Imádjuk nokedlivel, tésztával és szeretjük kenyérrel tunkolni. A klasszikus bakonyi sertésből készül, jó sok gombás szósszal. Az alapreceptet variálhatjuk, a szaftos ragunkat elkészíthetjük csirkehúsból, tölthetjük palacsintába is, sőt akár húsgombócot is készíthetünk bakonyi módra.
Vass Lászlóné
Videó
A méztől ragacsos, a csilitől, fokhagymától, a ketchuptól jó fűszeres, kívül ropogós, belül omlós. A mézes-mázas ragacsos oldalast egyszer az életben mindenkinek meg kell kóstolnia. Íme kedvcsinálónak egy videórecept, ha így készítitek el, a végeredményben nem fogtok csalódni.
Egy nagy tányér laktató leves felér egy főétellel. Ezúttal olyan recepteket mutatunk nektek, amelyeknek az elkészítése után nem kell azon törni a fejeteket, hogy mi legyen a második. Elég egy palacsinta, vagy túrógombóc.
SÁNDOR ADRIENN
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.
Szponzorált tartalom
Napjainkban egyre többen és többen vagyunk, akik arra törekszünk, hogy a tányérunkra kerülő ételeket és azok alapanyagait alaposan megválogassuk.
PATAKY KRISZTINA
Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.
CSEH JÁNOS
Chefbag
Az országos főállatorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötven települést nyilvánított ideiglenes vagy különösen fertőzött területté, és vezetett be korlátozásokat az afrikai sertéspestis miatt.
Ha te sem tudsz ellenállni egy lágy, tejszínes ragunak, akkor a következő 9 recept biztosan a kedvenced lesz! Készítheted őket csirkéből, pulykából vagy sertésből, köretként fogyaszthatsz hozzá tésztát, rizst vagy salátát, a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz! Te melyiket készíted el elsőként?
Sok hentesüzletben találkozhattok azzal a képpel, amely a sertés részeit ábrázolja. Sokan nem tudják viszont, hogy milyen fogásokat készítsenek a tarjából, a karajból, vagy a lapockából. A Mindmegette új sorozatában Gábor hentes bemutatja a sertés részeit és azt is megtudhatjuk tőle, hogy melyikből érdemes szaftos pörköltet készíteni.
A magyarok egyik kedvencei a brassói aprópecsenye. Ehetjük céklával, zöldborsóval, sült krumplival, vagy rizzsel. Jellegzetes illatát bárhonnan felismernénk. Hoztunk is néhány szuper receptet erre a szaftos finomságra.
Alig 10 kilométerre a magyar határtól is felütötte a fejét az afrikai sertéspestis. A helyzet egyre drámaibb, mert Romániában 80 településen kellett nagyüzemi, és háztáji állományokat felszámolni - adta hírül a Nébih.
Akár a vasárnapi ebédhez készíted a rántott húst, akár egy jó pörköltet szeretnél főzni, nem mindegy, hogy hol és milyen húst veszel hozzá. Mire kell figyelni, ha húst vásárolunk? A sertésnek melyik részéből milyen ételeket készíthetünk? Hogyan daraboljuk fel a csirkét? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Rotyis Gábor hentes mindenre választ ad.