Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült hús vele sült zöldségkörettel

> 90 perc
egyszerű
költséges
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A húst felvágjuk nagyobb kockákra, majd megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a fűszerekkel. Ezután a befűszerezett húst megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a mustárt, majd szintén alaposan összeforgatjuk, és egy fél órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A krumplit és a sárgarépát szintén megpucoljuk, majd  nagyobb darabokra vágjuk. Ezután enyhén megsózzuk, és  alaposan összeforgatjuk. A tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, majd beletesszük a sárgarépa és a krumpli keverékét. Ezután rárakjuk a mustáros-hagymás, befűszerezett húskockákat,lefedjük a tepsit a fóliával, majd sütőben, közepes hőmérsékleten, 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. (Én légkeverésnél 160 fokon, majdnem 2 órán át pároltam.)
  3. Amikor a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, óvatosan összeforgatjuk a húst a zöldségekkel, majd visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, hogy a hús szép színt kapjon, a szaft pedig kellően besűrűsödjön. Tálaláskor vegyesen kanalazzuk a zöldségeket és a húst a tányérra, majd meglocsoljuk a szafttal, és ízlés szerinti salátával kínáljuk. Kínálhatunk mellé még egy szelet friss kenyeret, mellyel a szaftot ki lehet tunkolni.

 

Megjegyzés

Nagyban megkönnyíthetjük a munkánkat, ha a húst együtt sütjük a körettel. Sőt, még az íze is sokkal finomabb lesz az elkészült ételnek. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss