Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis rakott kel

80 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tepsis rakott kel elkészítéséhez a rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük, és a leveleket sós, ételízestős vízben 5 percig főzzük.
  2. A vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, áttört fokhagymával. Ezután 20-25 perc alatt készre pároljuk, majd összekeverjük a rizzsel.
  3. Egy tepsit kikenünk olajjal, kibéleljük az előfőzött kelkáposztalevelek 3/4-ével. Ráhalmozzuk a rizses húst, és befedjük a maradék káposztalevéllel. Vastagon megkenjük tejföllel, és 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük. Amikor már majdnem kész, rátesszük a reszelt sajtot, és további 10 perc alatt készre sütjük.


Ezek is érdekelhetnek

Friss