Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gondoltad volna, hogy létezik a szalámisertés? - Videó

Sertést már mindenki látott, ahogyan szalámit is, de vajon láttál már szalámisertést? Ez nem kitaláció, valóban létezik, de lehet, hogy nem pont olyan, mint amire elsőként gondolnál!

A sertéseket nemük, életkoruk, fejlettségi szintjük és felhasználási módjuk szerint is csoportosítják, és a magyar nyelv meglepően szép számú olyan kifejezéssel rendelkezik, amelyet a disznóval kapcsolatban használunk. Ilyen például a koca (a nőivarú sertés), a konda vagy a csürhe, mely a szabadon tartott sertések csoportját jelenti, és ilyen a pecsenyemalac, a zsírsertés és a szalámisertés is.

Micsoda az a szalámisertés?

A sertéseket a hizlalástól függően több néven is illetik, ezek egyike a szalámisertés, amely nem egy szalámi formájú disznót, hanem egy igazi, élő, a többi társától látszólag semmiben sem különböző állatot takar.

A szalámisertés egy olyan disznó, amelyet dedikáltan a szalámigyártás során használnak fel. Húsa ízanyagokban gazdag, nagy szárazanyag-tartalmú, az állat pedig már öregecske, de még jó kondícióban lévő, a tenyészetből kiselejtezett sertés.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek