hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babka fahéjas töltelékkel

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt a langyosra felmelegített cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és kidolgozzuk robotgéppel. Végül belekeverjük az olvasztott vajat is a tésztába, és teljesen kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, kb 0,5 cm-re. A fahéjat és a 10 dkg cukrot kevés vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és szorosan feltekerjük. A hosszú rudat a tetejétől számítva félbevágjuk, majd összetekerjük. A fonott rudat újból félbehajtjuk és ismét feltekerjük.
  5. Kivajazott és lisztezett vekni formába tesszük a kalács tésztát, majd ismét félre tesszük 30 percre pihenni. Megkenjük pici cukros tejjel, majd a forró sütőbe tolva készre sütjük kb. 30 perc alatt.

Nézd meg videón, hogyan készül a csodálatosan finom fahéjas babka

 

Megjegyzés

Ide Süss! Violetta, a Mindmegette.hu különdíjasának a receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss