Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extrakrémes gombás melegszendvicskrém

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A besamel mártáshoz:
  • 3 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • A krémhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • friss petrezselyemzöld
  • 2 szál újhagyma
  • kovászos kenyér
  • trappista sajt

Elkészítés

  1. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a liszttel és néhány percig pirítjuk. Felöntjük a meleg tejjel és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Felhasználásig félretesszük.
  2. A megtisztított hagymát apróra, a megtisztított gombát tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. A vajat és olívaolajat megmelegítjük egy másik serpenyőben, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, mnegszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és néhány percig pároljuk. aA gombát és a besamel mártást összekeverjük. A krémünkben inkább több legyen a gombás töltelék, mint a besamel. Végül hozzákeverjük a karikára vágott újhagymát.
  4. Jóféle kovászos kenyérszeletekre kenjük a krémet, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőbe (200 fok) toljuk, aranybarnára pirítjuk rajta a sajtot. Forrón tálaljuk.

Videó! Így készítheted el az extrakrémes gombás melegszendvicskrémet! >>>

17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>>

9 VILLÁMGYORS MELEGSZENDVICS, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss