Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Croque monsieur - a francia melegszendvics

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd egy másik serpenyőben megpirítjuk őket. A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojássárgáját.
  3. A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyérszeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket. Sütőpapírral bélelt tepsin forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.

    A FRANCIA MELEGSZENDVICS >>> 

    ÍGY KÉSZÍTSD EL A MELEGSZENDVICSEK KIRÁLYNŐJÉT, A CROQUE MADAME-OT - KONYHAI KISOKOS >>> 

    9 VILLÁMGYORS MELEGSZENDVICS, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk. - Körmy

Ezek is érdekelhetnek