Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tízórai nyárson - 4 szuper uzsonnaötlet

default user icon
MME
Néhány nap és kezdődik az iskola. Nehéz újdonságot kitalálni, ha az uzsonnáról van szó, de nem lehetetlen! Hoztunk is négy szuper tippet, amivel feldobhatjátok a tízórait.

Használd a mézeskalácsformákat!

Ezeknek a segítségével a sajtból készíthetsz különböző alakzatokat a szendvicsekhez. A maradék sajtdarabokat sem kell kidobnod. Tedd vissza a hűtebe, és este felhasználhatod a vacsorához, mondjuk tésztaételhez, vagy melegszendvicshez

Tortilla, vagy hamis tortilla

Már unalamas a hagyományos szendvics? Vagy a te lurkód sem szereti, ha a tanítási nap végére a zöldségek “eláztatják a kenyeret”? Az uzsonnát elkészíthetjük tortillalapból is. Ha nincs kéznél tortilla, akkor alternatív megoldás, hogy a szeletelt kenyereket sodrófával kilapítjuk, megtöltjük sajttal és sonkával, feltekerjük, majd serpenyőben picit rápirítunk. Ha kihült , akkor csomagoljuk el.

Különleges tízórai nyárson

A tízórais doboz aljába rakj szalvétát, majd az egyik oldalába pakolj valamilyen gyümölcsöt, ez lehet alma, áfonya, vagy szilva is. A kenyérből, a sajtból a sonkából és a zöldségekből készíts kis katonákat, húzd fel őket a nyársra, majd mehetnek is a dobozba. Végül jöhet egy kis teljeskiörlésű zabkesz.

Svédasztal gyerekeknek

Érdemes engedni, hogy a gyerek maga rakja össze az uzsonnáját. Csak tedd be a dobozba a felszeletelt zöldségeket, a szalámit, a sajtot és ha lehet külön részbe, vagy egy papírzacskóba két szelet kenyeret. Az ő feladata pedig az lesz, hogy a saját “szendvics tornyát” felépítse.

Ezt már láttad? 4 mókás szendvics, amit szívesen visz a gyerek iskolába

EZT MÁR LÁTTAD? 11 szuper recept, ha van otthon leveles tésztád!

Ezek is érdekelhetnek

Friss