Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra ropogós sajtos rúd (ecetes)

> 90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpakra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája tégaltest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kivesszük a tésztát, és bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
  4. Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egy ujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
  5. A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tojuk, és15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss