hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra ropogós sajtos rúd (ecetes)

30 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
    2. A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpackra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája tégaltest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
    3. Másnap kivesszük a tésztát, és bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
    4. Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egy ujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
    5. A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül az extra ropogós sajtos rúd


     

Megjegyzés

Extra ropogós és extra finom sajtos rudat készíthettek a recept segítségével. - MME

Ezek is érdekelhetnek