Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Botos Anna Mária
Cikk
MME
Sajtos, túrós, baconös, csavart, leveles tésztás, puha és ropogós: ez mind-mind ugyanannak a méltán népszerű sajtos rúdnak – más néven házi ropinak – a különféle változata, csak hogy mindenki megtalálja a szája ízéhez leginkább illőt! Íme egy kis válogatás a legjobb receptekkel!
PATAKY KRISZTINA
A fasírt tökéletes választás, ha a húsvéti menün gondolkodsz: számos alapanyagból, egyszerűen összeállítható, sokféleképpen ízesíthető. Elkészítheted főételnek, de feltétnek is remek, sőt vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme, a mi kedvenc fasírtreceptjeink!
Fanny magazin
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a húsvéti bevásárlást! Az egyre dráguló élelmiszerek miatt nem mindegy, mit és honnan szerzünk be az ünnepre – írja a Fanny magazin.
Videó
Szeretnéd elkápráztatni húsvétkor a vendégsereget? Olyan mennyei desszerteket és sós vendégvárókat ajánlunk, amelyek mindenkinek a kedvencei lesznek. Finomak és egyszerűek. Az elkészítésükhöz pedig videós segítséget is adunk.
Veled is biztosan előfordult már, hogy kicsúsztál az időből és alig maradt egy órád, hogy összehozz valamilyen vendégvárót. Nos, következő sajtos ropogósunk erőssége az, hogy elkészítése mindössze fél órát vesz igénybe. Amilyen egyszerű, annyira eteti magát.
Harcsa Mónika
A karácsony általában az egyik legköltségesebb ünnep, minden tekintetben. Sok mindenre költünk, hiszen szeretnénk valódi élményt, közös családi együttlétet varázsolni ezekre a napokra. A karácsonyi menüt ugyanakkor kiadósan, mégis pénztárca kímélően is megoldhatjuk. Receptek, tippek, trükkök összeállításunkban!
Pataki Nóra
Imádjuk a kekszeket, egyre többet és többfélét sütünk. Vajas, mogyorós, kókuszos, zabpelyhes, csokis – szinte mindegy milyen, a lényeg, hogy mindig legyen néhány darab a sütis dobozban. Jól jön rohanós reggeleken egy kávé mellé, tízóraira vagy uzsonnára éhségűzőnek, de még desszertként is bevethető, ha nem volt időnk süteményt sütni. Ezért is bosszantó, ha fekete szalagként öleli körbe a finomságot az égett széle.
Ha valami extrábbat készítenél a vendégeknek a hosszú hétvégén, mint a klasszikus sajtos pogácsa vagy sajtos rúd, akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvedre valót! Olyan különleges, sós vendégváró falatokat gyűjtöttünk össze, amikből mindenki rögtön kettőt vesz, mert már ránézésre is nagyon guszták - ha pedig beleharapnak, a receptet is azonnal elkérik majd!
SÁNDOR ADRIENN
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ezzel az ízletes tejfölös-baconös tekerccsel egyáltalán nem lesz sok munka, főleg hogy egy szinte elronthatatlan finomságról beszélünk. Igazi túlélős kaja, ha szélsebesen kell valami egyszerűt és finomat alkotnod a konyhában. A gyerekek is imádni fogják!
Ha van otthon réteslap, tényleg pillanatok alatt elkészítheted ezeket a ropogós tésztába bújtatott, áfonyalekváros sajtfalatokat. Olyan finom, hogy pillanatok alatt el fog fogyni, érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni!
Baloghné Kele Judith
Ha valaki megkóstolja ezt a tepertős pogácsát, az tuti, hogy azonnal elkéri a receptjét. Igaz, mindenki a saját, bevált pogijára esküszik, ám ez tényleg mindent visz. Próbáld ki akkor is, ha neked már van egy bejáratott változat.
Ha csak 30 perced van összedobni valami finom vendégváró sós süteményt, próbáld ki ezt a sütőporos sajtos rudat. Gyors, egyszerű és isteni! Íme a recept videón.
A húsvéti asztal két kihagyhatatlan és megkerülhetetlen eleme a sonka és a főtt tojás. Előbbit nem érdemes variálni, utóbbit azonban sokféleképpen elkészíthetjük. Íme 8 szuper tipp töltött tojásra!
Vass Lászlóné
Ha már unod a sajtos pogácsát, vagy a sós rudat, itt az ideje, hogy kipróbálj valami mást. Vendégvárónak, sörkorcsolyának kitűnő választás a ropogós sajtos perec.
Mindegy, hogy sajtos, burgonyás, tepertős vagy sonkás, a pogácsa az egyik örök kedvenc vendégváró finomságunk - főleg, ha pihe-puha és omlós. Ha te is készítenél szilveszterre, akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvdre valót!