Mindmegette.hu
Recept
Kard Sándorné
MME
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Súlyos gondokat jelentenek Lengyelországnak az ukrán menekültek
Vége a titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése
Már második gyermekét várja mostohafiától a 37 éves nő
Lehet, hogy most látjuk utoljára növekedni a magyar gazdaságot
Ezt mondta Boros Lajos a sámánteáról, ami tönkretette VV Anett életét
„A német politika katasztrófa Európa számára”
Kétszer is elvitte a lottófőnyereményt egy villanyszerelő, elárulta a titkát
Új fejezetet nyithatunk az életünkben ezen a héten az asztrológus szerint
Így lesz tökéletes az csontleves vagyis az alaplé!
Kárpáti Rebeka is ledöbbent, mennyibe kerül a sült krumpli a Szigeten - fotó!
Íme a franciák legendás krémese: mille-feuille, az ezerlevelű sütemény
Este 11-kor is tésztát eszik csokival, mégis rengeteget fogyott Horváth Éva - fotó!
Cikk
Számtalan szavazat érkezett már olvasóinktól a Mindmegette nagy nyári receptversenye során, a játék azonban még nem ért véget!
A mille-feuille káprázatos sütemény, ami szó szerint ezer lapot jelent. Ez a franciák legendás krémese, ami a világ minden táján meghonosodott valamilyen formában. Egyike a leglátványosabb és legfinomabb ínyencségeknek. Akadnak egyszerűbben kivitelezhető, házilag is megvalósítható formái, és persze akadnak cukrászmesterek szakértelmét igénylő változatai is szép számmal.
Recept válogatás
Egyszerűen megunhatatlan: nyersen, főzve, salátának vagy szósznak - számtalan módon elkészíthetjük! Válogassatok a 300 legjobb paradicsomos recept közül!
DÖMÖTÖR VIOLA
Amikor grillezésre kerül sor, senki nem gondol a desszertekre, pedig, bármilyen hihetetlen, egy meggyes pite grillen is elkészíthető! Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most megmutatja, hogyan!
A nyár slágerzöldségei egyértelműen a padlizsán és a cukkini: nem csak, hogy a grillpartik vega sztárjai, de gyakorlatilag bármilyen keverékkel, krémmel vagy raguval megtöltve isteni egytálétel varázsolható belőlük. Mutatunk is 50 bomba receptet!
DUSHA CSENGE
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha gazdag ízű levesre vagy mártásra vágyunk, érdemes sima víz helyett alaplével hígítani. Az alaplé ugyanis rengeteg ízt hordoz magában, így plusz árnyalatokkal gazdagítja a készülő ételt, amely sokkal izgalmasabb és komplexebb lesz.
A vitaminpótlás egyik jól bevált módszere a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, ennek egyik remek formája pedig, ha a zöldség valamilyen főzelék formájában kerül a szervezetünkbe. A főzelék igazi magyar sajátosság. Amíg a legtöbb nemzet leves vagy köret alakjában próbálja megoldani a főtt zöldségekkel való kapcsolattartást, addig a magyar konyha habar, ránt, sűrít - és egytálételként tálalja a megfőzött, fűszerezett zöldségeket.
A fesztiválozás nem olcsó mulatság, pláne ha reggeltől estig a fesztivál területén vagyunk, hiszen ilyenkor az ital mellett az ételre is költenünk kell. Mutatjuk, mennyibe kerül ez idén a Szigeten!