hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekváros linzer

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A kakaós feléhez:
  • 2 tk kakaópor
  • A töltelékhez:
  • eperlekvár
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Mindkét cipót két részre osztjuk, és mind a négy adag tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Az egyik világos és az egyik kakaós lapot cakkos szaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Miután megsült, kettéosztjuk, és a felének a közepét kiszúrjuk kicsi formával. 
  3. A másik két lapot egymásra helyezzük, és még egy kicsit nyújtunk rajta, hogy összetapadjon a két szín. Ezután ugyanúgy kiszúrjuk és megsütjük, mint az előzőket.
  4. Amikor kihűlt, összeragasztjuk őket a lekvárral úgy, hogy hol a kakaós, hol a sima linzereket tesszük felülre. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek