hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és szilvalekváros hókifli

120 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrokat, majd az élesztővel összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva egy órán át pihentetjük a gyúródeszkán.
  2. Elkészítjük a diótölteléket. A cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, hozzátesszük a darált diót, a megmosott mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és együtt jól összefőzzük. Ezután teszünk bele pár kanál darált kekszet, vagy zsemlemorzsát, ez felszívja nedvességet és jó sűrű lesz a töltelék mire kihűl.
  3. A tésztát kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, amit megtöltünk felváltva szilvalekvárral és diótöltelékkel, majd kettéhajtjuk és kifli alakúra igazítjuk. A kifliket tepsibe rakjuk és közepes hőmérsékleten megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk és jól meg is szórjuk vele.

    Ajánljuk még:

GESZTENYÉS HÓKIFLI DIÓVAL SZÓRVA >>> 

GYORS DIÓS BÖGRÉS SÜTI>>> 

OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss