Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
A húsvét nem múlhat el fonott kalács nélkül! Most egy igazán klassz változatot mutatunk nektek mindjárt háromféle – diós, mandulás és lekváros – töltelékkel. Ünnepi sütésre fel!
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
A kosárka is az a sütemény, amit legtöbbször a nagyinál ettünk. Az én nagymamám a linzertésztás kosarat legtöbbször dióval töltötte meg, később pedig kakaót tett a tésztába, a kosárka közepébe pedig vaníliás krém került. Ennek az egyszerű süteménynek az a legnagyobb előnye, hogy a töltelékét úgy variálhatjuk, ahogyan kedvünk tartja.
Papikné Veress Andrea
A nyár és a kora ősz a lekvárbefőzésről is szól. Nem csak kenyérre kenve isteni, hanem süthetsz is vele, ellenállhatatlan lekváros sütiket, amelyek közül összegyűjtöttek a legjobbakat. Linzer, bukta, muffin, rácsos süti, piskótatekercs. Melyiket választod?
A palacsintával sokan úgy vannak, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet belőle bármilyen, képtelenség rá nemet mondani. A hagyományos túrós, kakaós lekváros változatot feldobhatjuk úgy, ha nem tekerjük, hanem rétegezzük a tésztát. A rakott palacsintát bárhogyan is variálod, az eredmény iszonyatosan finom desszert lesz.
Ennyi már gombócból is sok! Na de a gombócból mennyi a sok? A klasszikus szilvás és túrógombóc mellett válogatásunkban igazi különlegességeket is találsz.
Itt a fánk, amitől nem lesz maszatos és ragacsos a kezed! Íme a bögrés fánk tasakban kelesztve.
Ékes Andrea
A zserbó, a magyar desszertek közül, vitathatatlanul az egyik legnagyobb kedvenc - de nem véletlenül: a dió, a csokoládé és a sárgabaracklekvár olyan tökéletes ízharmóniát alkot, aminek senki nem tud ellenállni. Szerencsére, ennek élvezetéhez nem szükséges omlós tésztalapokat sütni - elég, ha néhány palacsintát készítetek, és abba töltitek a Nagy Triumvirátust!
Baloghné Kele Judith
Az amerikai rendőrök ellen szokták leginkább bevetni csaliként a fánkot, de kis hazánkban a farsang közeledtével egyre több helyen botlunk bele fánkos ajánlatokba vagy komplett standokba. Sokfajta teória van érvényben történelméről, de nagyjából mindegyik elfogadja, hogy a XIX. századtól jegyzik hivatalosan úgy, mint különálló ételkategória.
Kovács Ágnes
Fodor Emese
Rozsnyai Gabriella