Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozááadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojások fehérjéből, egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 
  4. A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióshabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
  5. A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.

Ajánljuk még:

GYORS DIÓS BÖGRÉS SÜTI>>> 

OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>>> 

DIÓS-KÁVÉS SÜTEMÉNY>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss