hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozááadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojások fehérjéből, egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 
  4. A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióshabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
  5. A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.

Ajánljuk még:

GYORS DIÓS BÖGRÉS SÜTI>>> 

OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>>> 

DIÓS-KÁVÉS SÜTEMÉNY>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss