Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-lekváros linzer

75 perc
egyszerű
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 g sütőpor
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 13 dkg darált mandulapehely
  • A nyújtáshoz:
  • liszt
  • A töltéshez:
  • 20-25 dkg lekvár
  • A szóráshoz:
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral a tojással és a darált mandulapehellyel, majd fél órára a fagyasztóba tesszük.
  2. A tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Formával kiszúrjuk. Az egyik rész tészta közepét is kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk, kiszúrjuk. 180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Akkor van készen, amikor kezd szilárdulni az oldala, de a teteje még puha. Különben kemény lesz. A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk, enyhén megszórjuk porcukorral.

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

A legfinomabb aprósütemények >>>

A TÖKÉLETES LINZER (ALAPRECEPT) >>>

Megjegyzés

Férjem kedvence a linzer, őt leptem meg vele.Nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss