Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült rozmaringos kacsa

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges, megtisztítjuka tokoktól, és alaposan bedörzsöljükkívül-belül sóval és borssal.
  2. A hagymát meghámozzukés négyrészrevágjuk. Az almát héjastól négy felé vágjuk, majd eltávolítjuk a magházát.
  3. A negyedelt almát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket,2ág rozmaringgal együtt elosztjuk a kacsa hasában, és hústűvel összetűzzük a nyílást.
  4. A kacsazsírt elkenjük egy római tál alján, ráhelyezzük a kacsát, hozzádobjuka másik két rozmaring ágat, lefedjüka római tál tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 2 órán át sütjük.
  5. Ha a kacsa megpuhult, levesszük a tál tetejét és további fél órára vissza tessszüksülni, de kb. 10percenként kivessszükés meglocsoljuka saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

GYÜMÖLCSÖS KACSASZÁRNY HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLIVAL ÉS ÉDESBURGONYA-PÜRÉVEL >>> 

VADKACSASÜLT VÖRÖSHAGYMÁS ALMAPÜRÉVEL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss