Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme az év strandétele: gofcsi, a gofrisütőben sült tócsni

default user icon
MME
Idén is megválasztották az év strandételét, a díjat a gofrisütőben sütött tócsni, a gofcsi nyerte.

Az év strandétele díjat idén a gofcsi fantázianevű, gofrisütőben kisütött tócsni nyerte. Megálmodója, Szikra Gabi szerint a dödöllére is emlékeztet a tészta alapja, amely az egyik legfontosabb hagyományos zalai-somogyi étel.

1290 forintba kerül a két szelet újfajta krumplis gofcsi. Tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli és ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma és lila hagyma kerül rá, de kacsapörc feltéttel is lehet kérni. Aki megkóstolná, a balatonfenyvesi Konyhámban megteheti.

A Konyhám tavaly az év felfedezettje díjat hozta el Tortizza nevű ételükkel. Idén már sokkal több helyi alapanyaggal dolgoznak, és terveik szerint télen Fonyódra költöznének Téli Konyhám néven, amivel első ízben négy évszakos BeachFood hellyé válhatnak.

Idén az év felfedezettje a zamárdi strandra hawaii idillt varázsoló Tiki Beach Bisztró lett, akik velős pirítóssal neveztek.

Sorra nyílnak a minőség iránt elkötelezett új helyek a tóparton és már a retro, illetve nem újhullámos büfé kategóriából is döntőbe került egy hely, a balatonmáriai Fröccsterasz és Strandgrill Erika, akik az egyik legnagyobb strandklasszikust újragondoló Lángos nuggets-szal neveztek.

A versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor szerint sorra nyílnak az újabb strandbisztrók a Balatonnál, és a tapasztalatok szerint a korábbiak is újítanak, fejlődnek, ezért a verseny évről évre szorosabb. Gasztrotrendként a minőségi kreatív szendvicseket lehet kiemelni és a globális gyorsétel ikonok helyett a hazai strandkonyha klasszikusait igyekeznek inkább újragondolni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss