A mandarinokat lehéjazzuk, gerezdekre szedjük. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk. Elrendezzük őket egy akkora tepsiben, amiben a húsok is elférnek, majd meghintjük fahéjjal. (Nem kell túl szellősen, mert elég kicsik lesznek, mire megpuhulnak.)
A kacsaszárnyakat bedörzsöljük sóval és borssal, és a gyümölcsökre fektetjük. Köréjük locsolunk 2 dl vizet, és befedjük alufóliával. 160 fokos sütőbe toljuk kb. 3 órára. A kacsát folyamatosan ellenőrizzük, akkor van kész, amikor a kést könnyedén bele tudjuk szúrni.
Közben a krumplikat is megsütjük. A sima burgonyát egészben tesszük egy tepsibe, az édeskrumplikat félbevágva. Utóbbit megsózzuk, megborsozzuk, és a tetejére teszünk pár rozmaringlevelet. A kacsa fölé toljuk a sütőbe, puhára sütjük. Az édesburgonyának kb. fél óra kell, a sima krumplinak 1 óra. (Minden sütési idő sütőfüggő, figyelni kell, mikor puhul meg.)
Közben az összenyomott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
A megsült édesburgonyát kikaparjuk a héjából, a vajjal összetörjük (nem kell teljesen simára), és megsózzuk, ha szükséges. Az egész burgonyákat még forrón hosszában bevágjuk, belenyomunk egy darabka vajat, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, és a pürével együtt melegen tartjuk.
Amikor kész a kacsánk, levesszük róla a fóliát, 230 fokra tekerjük a sütőt, és ropogósra sütjük a bőrét. (Ezalatt az alatta keletkezett szaft is besűrűsödik.)
Tálaláskor a sült gyümölcsből és az édesburgonya-püréből is a tányérra szedünk. Mellérakjuk a sült kacsaszárnyat, a héjában sült krumplit, és a tetejére kanalazunk a tejfölből. Petrezselyemmel díszítjük.