Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirkeragu

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott csirkét és a zúzott fokhagyát.
  2. Ételízesítővel, sóval fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik és kissé megpuhul (kb. 5 perc).
  3. Ezután rácsurgatjuk a mézet, hozzáadunk kb. 0,5 dl vizet, és 5-10 percig főzzük.
  4. Végül hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt gyömbért és a fehér borsot, majd hozzáöntjük a tejszínt, és fedő alatt (2-3 percenként megkeverve) kb. 10 perc alatt készre főzzük. Rizzsel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss