Mutatós, finom, egyszerű, ráadásul egyáltalán nem kell költségekbe verni magad, ha meglepnéd párod egy isteni desszerttel a szerelmesek napján. Garantáljuk, hogy az alábbi gesztenyés szívecske a legdrágább étteremben felszolgált desszertet is felülmúlja.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg darált keksz
- 5-8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 csomag gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 20 dkg tortabevonó
- 1 ek vaj
Akár otthon, akár étteremben ünneplitek a Valentin-napot, a saját készítésű desszerteknél nincs jobb, hiszen abban benne van szíved-lelked. Ha ezt a receptet választod, nem fogsz csalódni, ráadásul még a sütővel sem kell bíbelődni.
Elkészítés:
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát is. Jól összedolgozzuk.
- Lisztes felületen fél centi vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk belőle. Néhány percre hűtőbe tesszük őket.
- A tortabevonót felolvasztjuk a vajjal, majd a szívek egyik felét belemártjuk. Alaposan kihűtjük kb. 20 perc alatt.
Ajánljuk még: