7 édes szósz vagy krém, amivel megtöltheted a palacsintád

default user icon
MME
Ha unod a a kakaós, lekváros vagy túrós tölteléket, készíts egy sűrű vanília- vagy csokiszószt, házi Nutellát vagy citromkrémet – a siker garantált!

A palacsinta sokunk kedvence: gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség, amit a töltelékekkel tudunk még változatosabbá, különlegesebbé tenni. Ha már unod a megszokott ízeket, válassz az alábbi finomságok közül! 7 nagyon egyszerű, elronthatatlan palacsinta töltelék, szósz és krém receptjét gyűjtöttük össze. Próbáld ki mindet, és mindennap más palacsintát ehetsz.

1. KLASSZIKUS CSOKISZÓSZ, CSOKIMÁZ >>>

2. HÁZI NUTELLA EGYSZERŰEN >>> 

3. LEMON CURD (ANGOL CITROMKRÉM) >>> 

4. Vaníliaszósz palacsintába is >>> 

5. Sűrű meggyszósz recept >>> 

6. Gyorsan elkészíthető csokikrém >>> 

7. Citromhoz palacsintákhoz >>>

A tökéletes palacsinta receptjét keresed? ÍMe!

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj (+ a sütéshez)

Elkészítése:

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
  2. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
  3. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
  4. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
  5. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
  6. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.

Még több megunhatatlan palacsinta recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss