Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Többé nem tilos a rántott hús! Ezt a verziót a diétázók is fogyaszthatják

default user icon
MME
Jó hírünk van a klasszikus fogás szerelmeseinek: ha így készítitek a rántott húst, akkor a diéta idején is lehet ez a vasárnapi menü.

A diéták általában lemondással járnak, és legtöbbször a rántott hús is tiltólistára kerül. Pedig sokak kedvence, nehéz lemondani róla, valószínűleg épp ezért született meg az alábbi recept – írja a dietaesfitnesz.hu.

A titkos összetevő: dió

Jól tudjuk, hogy a rántott finomság nem a hús miatt, hanem az azt körülölelő panír okán kényszerül száműzetésbe, ha szeretnénk leadni néhány kilót, és diétázni kezdünk. Ez az alakbarát elkészítési mód tökéletes megoldás, mert a dió szénhidráttartalma elhanyagolható, és az is lassan szívódik fel, viszont gazdag fehérjében és esszenciális zsírsavakban, emiatt kevés is elegendő belőle, mégis hosszú időre eltelít. Nem utolsósorban pedig igazán különlegessé teszi ezt a klasszikus rántott fogást.

Íme, a recept!

 

Csirkemell diós bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 db tojásfehérje
  • ½ ek. gyömbérpor
  • 2 ek. darált dió
  • 2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt (vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt) + a forgatáshoz
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, szárazra töröljük, 1-2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sót, a gyömbérport, a darált diót, valamint a lisztet.
  3. A csirkemellcsíkokat egy kevés lisztben megforgatjuk, azután a diós masszába mártjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.

 

Ezek is érdekelhetnek