Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom görögsaláta

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Előkészítjük a saláta hozzávalóit: az uborkát feldaraboljuk, majd nagyjából egycentis kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbevágjuk, a feta sajtot felkockázzuk.
  2. Összeállítjuk az öntetet: a citromot félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval, majd jó alaposan egyneműre keverjük.
  3. Következhet a saláta összeállítása: salátástálba öntjük az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát, az olajbogyót, végül a feta sajtot. Ráöntjük az öntetet, és alaposan összeforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a sajtot, de az öntetből mindenhova jusson.
  4. Az elkészült salátát fogyasztás előtt letakarva egy óráig hűtőben tároljuk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a finom görögsaláta!

Ezek is érdekelhetnek

Friss