Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

„Az esküvőmön karcsú akarok lenni” - így fogyott le Nóri 20 kilót

Nórinak nem kellett más, csak egy megfelelő ok, hogy eddigi élete legnagyobb fogyásán legyen túl. Sőt, még néhány kilótól szívesen megválna, hogy az esküvői ruha még jobban álljon rajta.

Mindenki, akinek sikerült tartósan lefogynia, pontosan meg tudja mondani, mi volt az a kiindulópont, indok, ami átlendítette a holtponton. A korábbi sikertelen próbálkozások csak akkor válnak sikeressé, amikor ezt a pontot elérjük, és néha ez egészen váratlanul történik. Bár az újévi fogadalmakról már kutatások sora mutatta ki, hogy nagy részük kudarchoz vezet, de mégis van, akinél ez lesz a várt fordulópont. Nórinak pedig egy másik gyakori indok volt az, amire éppen szüksége volt: gyönyörű és karcsú szeretne lenni az esküvőjén.

„Lassan nőtt a súlyom”

Vannak olyan túlsúlyosak, akik alapvetően vékony vagy normál testalkatúak, és mindig is kordában tartották kilóikat, amíg valami ki nem mozdította ezt az egyensúlyi állapotot. A másik csoport tagjai gyerekkoruk óta küzdenek a plusz súllyal, és nem tudnak egy olyan pillanatra rámutatni, amikor nagyot ugrott volna kilóik száma. Nóri ez utóbbi csoportba tartozik, ráadásul 177 centi magas is, így nem is csoda, hogy 100 kiló fölé csúszott a súlya.

„Soha életemben nem voltam vékony. Persze az sem segített, hogy már gyerekként asztmával küzdöttem, de szerencsére legalább a gyógyszerektől nem híztam. Aztán kinőttem a betegséget, de nem sok időre szabadultam meg tőle, mert visszatért. Ez azért is volt gond, mert amikor már felnőttként megpróbálkoztam a futással, többször is súlyos asztmaroham lett a vége” - meséli a 28 éves Nóri a Fanny Magazinnak.

Bezavart a munkaidő

Szintén nem ritka, hogy a fiataloknál a munkakezdés teljesen elrontja a korábban még egészséges étkezési szokásokat.

„Először irodában végeztem ülőmunkát, és már akkor sem táplálkoztam túl jól. Most viszont biztonsági szolgálatban dolgozom, ráadásul a létszámhiány miatt az utóbbi időben a 24 órás műszak után csak 24 óra pihenővel. Ez egyrészt rettentő fárasztó, és persze az egészséges, rendszeres étkezésnek sem barátja ez a beosztás. Korábban a 24 órás műszakra összesen négy szendvicset vittem magammal. A menüm főként szénhidrátból állt, kenyér, péksütemény, melegszendvics és tészta került az asztalra. Természetesen zavart a súlyom, így kétszer is megpróbálkoztam a narancsdiéta módszerrel. Ez egy kéthetes étrend, ahol minden fogásban van narancs, de olyan szigorú, hogy ennél tovább nem is tartható. Mindkétszer leadtam vele öt kilót, ami persze vissza is jött, ahogy az ilyen diéták után szokott.”

Eljött az idő!

Nóri pár éve lépte át a 100 kilót, és bár emlékei szerint a 99-nél volt egy olyan érzése, hogy most kellene valamit tenni, a megszorító módszerrel nem éppen a legjobbat választotta. Aztán amikor kitűzték az esküvő idejét, eljött a valódi változtatás pillanata.

„A testvéremék korábban már lefogytak egy fehérjeturmixra épülő étrenddel, és úgy döntöttem, én is kipróbálom. Április 22-én kezdtem, és azóta nagyjából heti 1 kilót adtam le. Nagyon nagy változás volt, hogy a munkanapjaimon a turmixokkal jobban tele van a gyomrom, mint a szendvicsekkel. A pihenőnapokon pedig egy 600 kalóriás ebéd is belefért. Mára kicsit lazítottam, és ha olyat főzök, akkor a vacsorából is eszem, persze figyelek a mennyiségre. A célom jelenleg az, hogy a BMI index szerinti normál kategóriába kerüljek, ami 78 kiló. Kiegészítésként a néhány éve az ellipszis trénert is használom, ezt az asztmám is bírja” - mondja a fiatal menyasszony.

Most már ki kell tartani!

Nóri jó előre elkezdett készülni az esküvőjére, ami azért is jó, mert a túl gyors fogyás nem csak nem lesz tartós, de a szervezetet is nagyon megviseli.

„A nagy nap jövő augusztusban lesz, így figyelnem kell, nehogy visszahízzak! Ha elérem a célomat, akkor is tartani fogom magam ahhoz, hogy munkába a turmixokat viszem, hiszen azokkal nem vagyok éhes. És arra is figyelni fogok, hogy amit leadtam, ne jöjjön vissza. Szerencsére ennél a diétánál nem gyakori a jojóeffektus. Egyébként életemben ilyen mértékű fogyásom még sosem volt, de ez volt az első komoly elhatározásom is. Szerintem az életben egy nőnek az a legnagyobb motiváció, hogy szép legyen az esküvőjén” - szögezi le Nóri.

A Fanny magazinban minden héten találsz egy inspiráló fogyástörténetet, keresd az újságárusoknál.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek