Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke sztroganov-módra

50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd ujjnyi csíkokra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat és 3 perc alatt, nagy lángon megpirítuk rajta a csirkemellcsíkokat.
  3. Megisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A hagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk, a szalonnát és az uborkát kockázzuk.
  4. Serpenyőbe öntjük a csirkéből visszamaradt olajat, rádobjuk a szalonnakockákat, üvegesre sütjük, majd hozzátesszük a hagymát, és ahogy kezd üvegesre pirulni, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát is. Megszórjuk a borssal, és enyhén megsózzuk.
  5. Nagyjából 5 perc párolás után, hozzáadjuk az uborkát, a mustárt, kicsit átkeverjük át, majd ráöntjük a pirított húsra.
  6. Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejfölt,1 percig forraljuk, végül megszórjuk a petrezselyemmel. Párolt rizzsel kínáljuk.

SÜLT CSIRKECOMB ZÖLDFŰSZERES TÚRÓGOMBÓCCAL 

CSIRKEMÁJPÖRKÖLT TARHONYÁVAL 

MARHAPÖRKÖLT TARHONYÁVA 

Ezek is érdekelhetnek