A megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre.
Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszük, lefedjük alufóliával, és a 200 fokos sütőbe toljuk 40-50 percre. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és tovább sütjük a combokat addig, amíg szép aranyszínűek nem lesznek. Közben időnként megfordítjuk őket.
A mártáshoz a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ráreszeljük a fokhagymát, és felöntjük a paradicsompürével. Kevés sóval, 1 csipet cukorral, valamint a csilipehellyel ízesítjük, és kis lángon 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kevés vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és kissé besűrítjük vele a mártást.
A túrógombócokhoz simára keverjük az áttört túrót a tojássárgájákkal, a parmezánnal és a felaprított zöldfűszerekkel. Apránként annyi búzadarát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
Nedves kézzel 8 db gombócot formázunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel, valamint a paradicsommártással tálaljuk a sült csirkecombokat. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.